Tekniskt Säljstöd

Niko-Servodan förstärker försäljningsavdelningen och söker nu ett kundorienterat Tekniskt Säljstöd för att stödja bolagets framgångsrika tillväxt samt säkerställa en fortsatt hög kundnöjdhet.

FÖRETAGET

Niko-Servodan erbjuder moderna elektriska installationer för komfort, kontroll och effektivitet och ägs till 100% av belgiska Niko Group. Niko-gruppen är familjeägt och grundades redan 1919, och firar därmed 100-årsjubileum i år. Bolaget har över 680 anställda runtom i Europa, varav 9 är anställda hos Niko Nordic A/S i Stockholm, och omsättningen för hela gruppen är ungefär 170 miljoner euro.

Niko-Servodan utvecklar och tillverkar lösningar för intelligent och energibesparande ljusstyrning i allt från offentliga lokaler såsom sjukhus och skolor till kontor och hushåll; företrädesvis med maximal användarkomfort och minimal energiförbrukning som ledord. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, lång hållbarhet och enkel installation, idrifttagning och användning. Som partner i ett stort antal belysningskontrollprojekt har Niko genom åren byggt upp en omfattande erfarenhet som dagligen används av konsulter, grossister och installatörer.

För att stödja den fortsatta tillväxten på den svenska marknaden behöver man nu förstärka organisationen med ytterligare ett Tekniskt Säljstöd, vilket dels kommer att frigöra tid för fler försäljningsaktiviteter och dels säkerställa en fortsatt kundfokuserad, stabil och kompetent supportfunktion, och därmed bibehålla den höga kundnöjdheten.

Kontoret i Västberga har utmärkta kommunikationsmöjligheter med T-bana, pendeltåg och bil. Se även bolagets hemsida för mer information: https://www.niko.eu/sv-se

BEFATTNINGEN

Som Tekniskt Säljstöd hos Niko-Servodan kommer du i många fall vara kundernas första kontaktyta med företaget och dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att hjälpa dem med både tekniska och praktiska frågor, företrädesvis på telefon. Kunder och samarbetspartners inkluderar typiskt sett grossister, tekniska konsulter och installatörer. I rollen ingår även att stötta och frigöra tid för Nikos säljare och övrig supportpersonal, totalt sett åtta personer, så att dessa kan besöka fler kunder och hålla fler kund- och produktutbildningar mm. Du kommer alltså att ha mycket kontakter och kommunikation, både externt och internt, samt bli en fast punkt på kontoret som man alltid kan vända sig till.

Dina viktigaste arbetsuppgifter blir alltså att:

• Genom rådgivning och support, företrädesvis på telefon, hjälpa kunder och samarbetspartners att lösa både tekniska och praktiska frågor på ett professionellt och effektivt sätt

• Frigöra tid för utesäljarna och befintlig teknisk support så att de kan besöka fler kunder

• Svara på dagliga frågor

• Hantera eventuella reklamationer

• Säkerställa kvalitet och kontinuitet i kundsupporten och därmed bidra till en välfungerande och strukturerad supportfunktion

 

För rätt person kan tjänsten i förlängningen utvecklas till att även innehålla:

• Deltagande i lanseringen av nya produkter hos grossister

• Deltagande i vissa försäljnings- och grossistmöten

• Deltagande i, och eventuellt själv ansvara för, små projekt

Detta är i huvudsak inte en resande tjänst men ett mindre antal resor per år kan ändå förekomma i samband med säljmöten, utbildningar e dyl. Som Tekniskt Säljstöd rapporterar du till Försäljningschefen för den svenska marknaden, som också är placerad i Stockholm.

KANDIDATEN

Niko-Servodan vill hitta en person som brinner för att ge kunder och samarbetspartners bra service och en god upplevelse i kontakterna med bolaget. För att lyckas i denna roll har du förmodligen en utbildning/bakgrund som elektriker och gärna också erfarenhet från en liknande position i ett företag inom en närliggande bransch (el, elektronik e dyl).

Dessutom förväntas det att du har:

• Enkelt att kommunicera, samarbeta och skapa goda relationer

• Minst 3-5 års arbetslivserfarenhet

• Teknisk kompetens; vet hur man läser tekniska instruktioner och ritningar (CAD)

• Vana vid att driva mindre projekt

• Ett kundfokuserat tankesätt och god affärsförståelse

• Vana vid en nära dialog och samarbete med kunder och partners

• Utåtriktad och självgående

• Struktur och målinriktning

• Hög energinivå, bra drivkraft, självmotiverande, laganda

• Förståelse för kulturen i en mindre organisation

• Trivs med att vara spindeln i nätet och den fasta punkten på kontoret då resten av kollegorna ofta är på resande fot

I ett mindre bolag måste man ibland vara flexibel och beredd på att hugga i där det behövs - varför du är proaktiv, prestigelös, serviceinriktad och tar initiativ för att få saker och ting att hända. Sist men inte minst - du är positiv och ser hellre möjligheter än problem.

Du är van att arbeta med IT i allmänhet och har goda kunskaper i MS-Office, och gärna erfarenhet av något CRM-system sedan tidigare. Niko-Servodan är ett internationellt bolag och goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, erfordras därför. Förståelse för danska är ytterligare en merit.

LÖN OCH ANDRA FÖRMÅNER

Niko-Servodan erbjuder en utmanande tjänst i ett internationellt och framgångsrikt företag. Lön och övriga förmåner kommer att ställas i relation till de krav och förväntningar som finns på kandidaterna, samt personernas bakgrund och erfarenhet.

ÖNSKAD TIDPUNKT FÖR TILLTRÄDE

Tillträde kan ske omgående eller enligt överenskommelse. I och med att vi löpande värderar de ansökningar vi får in, och tillsätter befattningen så snart vi hittat rätt person, vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Sänd din ansökan via angiven e-mailadress nedan.

KONTAKT

För ytterligare information kontakta:

Polaris Headhunting AB

Charlie Hahne                                                        

Mobil: 070 480 7616                                              

E-mail: charlie.hahne@polarisheadhunting.com 

Niko Servodan Logo